NØDHJELP TIL HUMLER


La humla suse

SLIK GIR DU FØRSTEHJELP TIL HUMLER

Mange humler som kommer summende i hus og hager nå på våren trenger en oppkvikker. Når en humle kommer inn i hjemmet ditt har den ofte flatt batteri når du finner den. Ta den varsomt opp i en liten eske eller boks med lufttilgang og forbered et måltid i form av sukkerholdig drikke som for eksempel et bananskall eller kald te.

Vårens første humler er dronninger som er klare for å bygge et humle samfunn

Alle vårhumler er nemlig dronninger og skal bygge samfunn. Redder du en humledronning om våren har du hjulpet naturen med hundrevis av humler og tusenvis av bær/frø/frukt. Det er fordelaktig med en solstripe når den skal lette.


La humlen få summet seg og plasser den i sollys så den kan fly ut og bygge hus

HVORFOR ER DET SÅ VIKTIG Å HJELPE HUMLENE?

Humler og bier er i sterk tilbakegang verden over. De er veldig viktige i matproduksjonen, for pollineringen. Hver tredje matbit vi tar er avhengig av den jobben de gjør for oss hver eneste dag, helt gratis. Akkurat i disse dager er humlene og biene i ferd med å etablere seg med dronning. Derfor er det ekstra viktig med hjelpetiltak for disse insektene nå.

Uten pollinering mister vi store mengder av maten vi spiser

Redder du en dronninghumle bidrar du til å redde et helt humlesamfunn, det er flere små grep folk kan ta for å gjøre livet til humlene bedre. På Naturvernforbundets hjemmesider finnes det en rekke tips om hvordan folk kan hjelpe de små, summende dyrene.

Lag insektshotell av bambus og annet materiale og hjelp humler og bier å bygge et godt hjemKilde: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/bp11d/slik-gir-du-foerstehjelp-til-humler 
Ta vare på miljøet rundt deg. La humla suse
badaboom elsker frukt og bær fra egen hage


Kommentarer