3-LAGSPRINSIPPET


3 lags prinsippet er perfekt for kalde dager

HVA ER 3 LAGS PRINSIPPET 

Hva vi har på oss er avhengig av aktivitetsnivå, temperatur og værforhold. 3 lags prinsippet bygger på å transportere fuktighet bort fra kroppen, begrense varmetap samtidig som man isolerer seg for vær og vind for å oppnå maksimal effekt.




LAG 1 - INNERST - BAMBUS SUPERUNDERTØY

Det første laget skal holde kroppen tørr og varm. Tøyet bør sitte tett inntil kroppen og være lett og tynt. Syntetisk superundertøy transporterer fuktighet mer effektivt, men isolerer dårligere enn ull. Det gjør superundertøy best egnet til høy, kontinuerlig aktivitet. Husk at syntetisk materiale har en tendens til å lukte vondt ved langvarig bruk.

Superundertøy i bambus viskose fra badaboom har det beste fra to verdener. Det er tynt og mykt med høy frukttransport. Det isolerer og holder varmen. Et ekstra sett ullundertøy utenpå bambus undertøyet er perfekt på ekstremt kalde dager. La bambus superundertøyet få puste ved å unngå helt tette jakker direkte mot tøyet. Bambus lukter ikke etter bruk, og kan vaskes som vanlig tøy. Uansett bør du unngå bomull som gjør deg kald og våt.


Det innerste lager er superundertøy i bambus fra badaboom

LAG 2 - MIDTLAGET - ULLUNDERTØY ELLER FLEECE

Mellomlaget skal isolere ved å holde varmen inne og kulden ute. Her bør du velge et plagg av fleece eller ull. Disse materialene har god evne til å regulere temperaturen med varme samt gi luft til det innerste laget slik at det enklere får transportert fuktigheten ut.


Mellomlaget kan være et sett superunderøy i ull eller et fleece sett 

LAG 3 - YTTERLAGET BESKYTTER MOT VÆR OG VIND

Det ytterste plagget skal beskytte mot vær og vind. Her bør du velge et vindtett eller vanntett plagg i forhold til aktivitet, temperatur og nedbør. En god skalljakke er bra for bevegelighet, men er det riktig kaldt kan en boblejakke være best.


Tre badaboomere klare for gøy og morro i snøen

P.S. på med gode votter, lue sokker og sko! Nå er du klar for en aktiv og minnerik dag ute i verdens vakreste land!


Velkommen på besøk hos www.badaboom.no

Følg oss gjerne på sosiale medier
Badaboom bambus på Facebook
Badaboom bambus på Instagram
Badaboom bambus på Twitter

badaboom bambus: kroppsnær hverdagslykke


Kommentarer