JEG HAR INGENTING Å HA PÅ MEG, MEN SKAPET ER FULLT..

Tyter det over av klær i klesskapet og du vurderer å skaffe deg mer skapplass? Blusen fra fjorårets sommersalg ligger ubrukt i bunken med tøy. Og enda så har du ingenting å ha på deg. Det er nok ikke bare du som har det sånn.


Vi drømmer om et magisk fint klesskap som dette

HVORFOR ER SKAPET FULLT?

I Elfas Rydderapport for 2016 fant vi ut at så mange som 78% av oss synes det er for mye klær og sko i skapet som vi aldri bruker. 1 av 3 har faktisk opplevd at de ikke får igjen skapdøren fordi det er så fullt! Hvorfor er det sånn? Vi har noen tanker ut fra egne erfaringer ;) Hva erfaringer har du?
  • Impulskjøp
  • Kjøp på salg fordi det er billig
  • Kjøp av moteklær som går ut på dato etter en sesong
  • Kjøp av klær som du av ulike årsaker angrer på men ikke returnerer
  • Kjøp av klær med dårlig kvalitet som blir fort utvasket, ødelagt eller ute av fasong
  • Kjøp av klær man vokser ut av (barn ;)) og som ikke arves av nestemann
  • Kjøp av klær som rett og slett ikke passer til noe annet du allerede har i garderoben din
  • Klesplagget er rett og slett en gave vi har fått til jul eller en annen anledning. 
  • Klesplagget kan ikke brukes, men det er et nostalgisk og emosjonelt klesplagg det er vanskelig å kvitte seg med
Liker du å shoppe?

23 KILO KLÆR PR INNBYGGER BLE KASTET I 2011

Ifølge en studie fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO, har vi i gjennomsnitt 359 plagg hver. Klærne varer i cirka fem og et halvt år, og vi vasker dem oftere enn før. Åtte prosent av klærne vi kjøper, bruker vi ikke i det hele tatt. Nordmenn kastet om lag 113 000 tonn tekstilavfall i 2011, noe som tilsvarer 23 kilo per innbygger. 

Den største delen av dette avfallet kommer fra norske husholdninger, og over halvparten er klær og sko. Mengden tekstilavfall fra private husholdninger økte fra 29 000 tonn i 1995 til 52 000 tonn i 2010. Nesten en fordobling. Hvordan vi kvitter oss med tekstiler, er påvirket av at vi har mange tilgjengelige alternativer, hva slags type klær vi har og om klærne blir ødelagte.

Vi kaster alt for mye klær


HVA KAN VI GJØRE?

Badaboom har tenkt over saken. Og så lager vi rett og slett enda et alternativt klesmerke. Enda mer å fylle opp i skapet og enda mer å kaste. Tenker du. 

Vår designer har som mål at du skal kjøpe færre klær. Ganske spesielt når vi lever av å selge klær. Men det som er så smart er at ett badaboom klesplagg har et uttall bruksmuligheter. Vi designet en pysjbukse. Buksen heter nå loungewear bukse. Fordi den er like fin på vei til butikken eller yogatimen eller i sofaen som å sove i. Genseren som er perfekt til buksen var en pysj. Nå er den også treningsgenser, topp inntil bukse eller skjørt, genser under en cardigan eller dressjakken. 

Loungewear bukse og genser er perfekt til yoga


ETT PLAGG MED FLERE BRUKSOMRÅDER

Superundertøyet til barn består av bukse og genser i helt nøytrale farger uten trykk og kontrastsømmer. Det gjør undertøyet mer fleksibelt og det blir ikke assosiert med kun superundertøy . I tillegg til at det faktisk er et nydelig mykt superundertøy kan det brukes som genser under kjole eller skjorte. Som treningstøy eller som tights til en tunika. 

Bambus viskose har egenskapene til ull, men det er mykt og behagelig å ha på. Det tåler også vanlig vask sammen med annet tøy i samme farge. Kvaliteten er så bra at det holder vask etter vask uten å bli nevneverdig slitt eller gå ut av fasong. Er det blitt for lite? Da sendes det videre til neste som arver. 

Tre kule kids i badaboomen

HVORFOR AKKURAT BAMBUS FRA BADABOOM?


Bambus stoffet i seg selv er mykt og behagelig uten å irritere. I tillegg er det lagt til litt lycra som gjør det føyelig mot kroppen og holder fasong og kvalitet lenge. Bambus gjør klesplaget om til et helårsplagg. Du trenger ikke legge det vekk til vinteren og ta frem ull. Du trenger heller ikke lege det vekk til sommeren og løpe og kjøpe nye sommer gensere. 

Tormund er perfekt kledd for en tur på ski i badaboomen

EN GARDEROBEPLANLEGGERS RÅD

P.S. etter en liten prat med en ekte garderobeplanlegger og personlig shopper, er rådene som følger:
  • Velg deg tre basisfarger som passer for deg. For eksempel Sort, beige og kremfarget. Eller mørk blå, grå og hvit. Du velger. Bare tenke på at fargene er komplementære slik at de kan kombineres og settes sammen til flere ulike antrekk med få plagg. 
  • Når du investerer i basisplagg, er det det du gjør. Investerer. Ikke kjøper for bruk og kast. Velg gode og funksjonelle plagg med tidløse og enkle snitt uten for mye mønstre og trykk. Pass på kvaliteten. Plaggene skal holde lenge. 
  • Ikke vær lei deg, du kan fremdeles shoppe, men når du går på salg eller velger å følge med på motebildet, velg plagg som matcher din basis garderobe og kan kombineres med flere av dine basis antrekk. Velg gjerne med litt kule snitt, mønstre eller farger. 
  • Når du ikke lenger ønsker plagget, ta en titt på Jenny Skavland sin blogg og få tips og inspirasjon til gjenbruk og re design. 

Hva kan vi lage av en hvit basis tskjorte?



Kom innom vår butikk for å se våre fine bambus plagg for hele familien på www.badaboom.no 

Følg oss gjerne på sosiale medier
Badaboom bambus på Facebook
Badaboom bambus på Instagram
Badaboom bambus på Twitter


badaboom bambus: ekte hverdagslykke



Kommentarer