HVA ER VEGETARIANER OG VEGANER ?

VEGANER

Veganisme betegner en filosofi og en levemåte som søker å ekskludere - så langt det er mulig og praktisk - alle former for utnytting av dyr for mat, klær eller andre formål; og som derved fremmer utviklingen og bruken av dyrefrie alternativer til det beste for mennesker, dyr og miljøet.

VEGETARIANER

Vegetarianer, person som helt eller hovedsakelig lever av matvarer fra planteriket, altså kornprodukter, grønnsaker, bønner, frukt og bær, poteter, nøtter og frø. Mange vegetarianere spiser dyreprodukter som ikke krever dyrenes liv, som for eksempel en del melkeprodukter, egg og honning.

Badaboom bambus er laget av bambus og er et rent vegansk produkt

BADABOOM BAMBUS ET VEGANSK MERKE

Vi har fått flere ganger spørsmål om såpen og klærne våre er veganske. Badaboom setter stor pris på kritiske røster og bevisste mennesker som tar ansvar, og for hvert spørsmål må vi alltid stoppe opp å tenke.

Bambus er en plante som vokser uten sprøytemiddel og kunstgjødsel som skader miljøet. Det er ingen bruk av dyr for å fremstille bambusviskose.

Prosessen fra bambus råmateriale til mykeste bambusfibre går igjennom en lukket prosess der verken mennesker eller dyr er involvert. Kjemikaliene som benyttes gjenbrukes enten i ny produksjon eller som restavfall til svovelindustrien. 

Her kan du lese mer om Norsk Vegetar Forening sin betraktning av bruk av ull
http://veg-veg.no/vegan/ull_og_veganisme

Lars Ankervold om sin dokumentar om sau og norsk ull
https://www.abcnyheter.no/penger/naeringsliv/2017/04/24/195296306/den-morke-sida-av-ullindustrien


BADABOOM MERKER KLÆRNE BAMBUSVISKOSE 

Våre klær er merket både med hvilken prosess de har vært igjennom (viskose) samt hvilket råmateriale de er fremstilt fra. Våre produsenter er nøye utvalgt og vi har et stort fokus på åpenhet og tillit.
badaboom har valgt bambus som råmateriale for hele kolleksjonen

Besøk oss gjerne på www.badaboom.no

Eller følg oss på sosiale medier
Badaboom bambus på Twitter

badaboom bambus: magisk myk hverdagslykke

Kommentarer