ER KLÆR FRA BAMBUS SÅ BRA SOM VI VIL HA DET TIL?

badaboom kolleksjonen er laget av bambus


For noen år tilbake ble tøy av bambus viskose kritisert av enkelte ullentusiaster. Kritikken gikk på merking og begreper / definisjoner, samt egenskapene til bambus og produksjonsprosessen.


BAMBUS ER EN GRESSART

Bambus er miljøvennlig råmateriale

For at det naturlige råmaterialet bambus skal kunne benyttes til tøy må den gjennom en viskose prosess tilsvarende viskose fra blant annet gran og eukalyptus. Råmaterialer av tre som brukes til tøy defineres som trevirke og skal merkes som viskose. Bambus er en gressart og ikke en et trevirke.

Da bambus ble introdusert på det amerikanske markedet oppstod det derfor forvirring om merkingen av tekstiler som benyttet bambus som råmateriale. Amerikanske myndigheter definerte til slutt klær fra bambus som viskose og innførte merking som "Rayon made from bamboo" for all import til USA.


BADABOOM ER MERKET BAMBUS VISKOSE


Du vil finne denne merkingen på kolleksjonene til badaboom. Ønsker du å lese mer om dette og om selve produksjonsprosessen? https://www.badaboom.no/butikk/bambus

Badaboom bambus superundertøy til dame


VI VOKSER PÅ KRITIKK


Som forbruker skal man være kritisk. For oss er kritikk bra. Alle tilbakemeldinger tas seriøst og vi går konstant igjennom rutiner og prosesser for å være best. Men er det slik at alt tøy burde være merket bedre? Hva er syntetiske stoff laget av egentlig, og hvordan er produksjonsprosessen? Hva skjer med bomullen fra bomullfrø til du har en ferdig t-skjorte i butikken. Og hvilke prosesser må masseprodusert ull gjennom før den kan brukes til tøy? Er alt som er merket så miljøvennlig som det sies?

Ved å stille kritiske spørsmål til produsentene tvinger vi igjennom en stadig bedre prosess som gjør at industrien blir bedre i hvert ledd. Et spørsmål er aldri dumt, og vi kan love at vi i badaboom har fått flere spørsmål som gjør at vi stopper opp og tenker oss om  flere ganger. Og i flere tilfeller gjør vi endringer som en konsekvens av kritiske spørsmål fra deg.

Superundertøy til barn i bambus fra badaboom

BAMBUS I NATUREN


Bambus er en gressart med en hard, treaktig, hul stilk. Det er den raskest voksende planten i verden og er evigrønn. Skoger av bambus er selvfornybar. Etter at bambus er hugget ned vokser den raskt opp igjen på samme rot uten bruk av kunstgjødsel. Bambus har evnen til å absorbere store mengder karbondioksyd, som er den store drivhusgassen.


Det finnes over 1400 forskjellige typer bambus. Moso er den typen som blir brukt til produksjon av bambusviskose. En panda sitt daglige kosthold består av blader, stengler og skudd fra bambus. Den spiser ca. 40 forskjellige arter bambus, men ingen av disse er den typen som blir brukt til produksjon av bambusviskose.

Bambus på et gatehjørne i Shanghai 

FORDELER MED BAMBUS 


Tekstiler hvor det blir benytter bambus som råmateriale er en god erstatning for tekstiler av bomull og tekstiler av syntetiske fibre. Bomullsindustrien krever store mengder vann og mye energi og er en stor kilde til forurensning i forhold til sprøytemiddel.
Fakta om bambus
  • Bambus er den planten som vokser raskest i verden.
  • Bambus vokser uten bruk av sprøytemiddel og kunstgjødsel.
  • Bambusplanten er naturlig antibakteriell.
  • Bambusplanten trenger kun regnvann for å vokse.
  • Bambusfibrene er 100% nedbrytbar.
  • Bambusplanten er selvforsynt med nye skudd.
  • Bambusplanten trenger kun 10% av dyrket mark sammenlignet med bomull.



Prisvinnende miljøvennlig emballasje i bambus fra badaboom




MAGISK MYKT OG KLØFRITT


Bambusviskose er magisk myk og behagelig. Den runde strukturen i bambustrådene gjør at tøy i bambusviskose føyer seg mykt, nesten kjærlig, om kroppen. Klær laget av bambusviskose hverken klør eller irriterer huden.

Nesten daglig får vi tilbakemeldinger fra fornøyde Badaboom kunder. Spesielt fra foreldre som har barn med eksem og sensitiv hud, og derfor sliter med ull. Tilbakemeldingene er at stoffet fra Badaboom er perfekt mot huden, og endelig har de funnet et plagg som ikke klør og irriterer.

Badaboom bambus sengetøy er eksklusivt og miljøvennlig

FRISKERE TØY


Klær laget av bambusviskose holder seg friskere lenger. Tilbakemeldinger fra brukere er at tøyet kan lukte mindre selv etter tøft bruk. Om det er på grunn av en bakteriostatisk effekt er omdiskutert. (Bakteriostatisk; anvendes for stoffer som hemmer formering av bakterier, men som ikke dreper dem.) Videre er spørsmålet om den mulig bakteriostatiske effekten kommer fra bambus i naturen, eller fra viskoseprosessen i seg selv. Uansett er opplevelsen ved bruk av bambusviskose positiv i forhold til at tøyet føles friskere og holder seg friskere lenger enn ull, bomull og syntetiske stoffer.


Badaboom bambus har tester av bakteriostatisk effekt i klær og sengetøy fra egen kolleksjon. Testene ble utført av SGS og viser ingen vekst i bakterier (Staphylococcus aureus) i bambusviskosestoff etter 24 timer. Kontrolltest utføres med bomull, som tydelig viser et bakterievekst etter 24 timer. SGS Sveits - Antimicrobial test av AATCC 100-2004. Testmetode Staphylococcus Areus ATCC 6538.

Badaboom bambus innerst på turen er perfekt

SVALENDE OG TEMPERATURREGULERENDE


Badaboomen varmer når det er kaldt og virker avkjølende når det er varmt. Badaboom bambus sengetøyet er i en egen divisjon. Det holder deg akkurat passelig varm samme hvor kaldt eller varmt du har det på soverommet. Den fantastisk myke følelsen av sengetøyet mot kroppen er magisk. Sengetøyet er testet både i hytte, båt og bobil. Selv i en fuktig lugar en varm sommerkveld holder sengetøyet seg tørt og friskt. Å sove i badaboomsengetøyet er hverdagsluksus.

Loungewear i svalende behagelig bambus fra badaboom


UV BESKYTTENDE


Badaboom har testet bambusviskose for UV stråling. Tøyet er testa for emissivitet for langbølget infrarød stråling. Emissivitet måler hvor beskyttende stoffet er mot stråling. 1 er 100% beskyttende, 0,8 tilsvarar mørk hud og 0,65 tilsvarar lys hud. Testresultatet viser en emissitivitet på 0,87 (87%).
Lofoten tar pusten fra deg med storslått natur

HOS BADABOOM ER DET KUNDEN SOM BESTEMMER


Det å få takknemlige tilbakemeldinger fra foreldre som endelig har funnet et alternativ til barna sine som ikke tåler ull betyr utrolig mye for oss. Vi har fantastiske tilbakemeldinger fra kundene våre og gjenkjøpsraten er stor. Du blir rett og slett glad i klær laget av bambus viskose. Vi bruker å si at du får den magiske badaboom følelsen når du tar på deg en badaboom.



Glade barn i badaboomen sin er det beste som finnes

KUNDEREFERANSER OG ERFARINGER MED BADABOOM


Magasinet Villmarksliv: «Vi har testet superundertøyet i nesten ett år og har brukt det til en rekke aktiviteter både sommer og vinter. Alt fra skitrening til nattøy. Undertøyet er veldig mykt og behagelig. Ungene elsker å ha det på seg. Vi har brukt superundertøyet i stedet for ull på kalde dager (ned til minus 15 grader) og ingen av ungene har noen gang klaget over at de har blitt kalde. Mykt og behagelig, varmer når det er kalt, svaler når det er varmt.»


Charlotte Pettersen, blogger: har testet ut superundertøyet til badaboom på sønnen: "Vi forsøker å bruke bambus innerst mot huden så mye som mulig gjennom vintermånedene. Det har vi gjort helt siden den dagen jeg skjønte at slike materialer i det hele tatt eksisterte. Norge er et foregangsland på bruken av bambus i barneklær! Ikke så rart, kanskje, at vi som bruker mest ull også er de første til å lete etter et fullgodt alternativ?"

Nikolai er hoppende glad i sitt badaboom superundertøy 


Kunder av badaboom sier:

  • Silje - Hipp hurra for dere og for kjempe deilige, myke klær! Pysjen deres er godt brukt her i huset.
  • Rina  - Her i huset blir det smil om munnen, selv en mandagsmorgen, når badaboomene ligger klar på badet. Det var hardt for eldstemann å vokse ut av sitt sett og gi det videre til neste.
  • Marie  - Kjempefint med et godt alternativ til oss som ikke liker ull direkte på huden. Mykt og behagelig tøy. Stort pluss for fokus på miljø og bærekraft. Stå på videre.
  • Kristina  - Badaboom blir flittigt brukt her, perfekt som gode barnehageklær!
  • Jannicke - Har fått et nytt substantiv i huset. En badaboom, den badaboomen!

Badaboom bambus er perfekt for nattøy i mykt stoff


Lyst å se mer badaboom? Lyst å prøve? 

Besøk oss på www.badaboom.no

Finn oss også på
Instagram
Facebook
Twitter 

Kontakt oss gjerne for spørsmål, tips, ideer eller annet 


Vi skaper hverdagslykke for hele familien med de mykeste klærne du kan tenke deg innerst mot kroppen


Kommentarer