BADABOOM ER SKAPT PÅ SKANDINAVISK DESIGN

Arne Jacobsen stolen Egget som er verdens mest kjente design stol

SKANDINAVISK DESIGN

Scandinavian design er et begrep som oppsto i 1950-årene for å karakterisere datidens stilfølelse og kunstnerideal. Stilen var inspirert av funksjonalismen, men med en mykere linjeføring. Begrepet kan både oppfattes som en stilbetegnelse og som en betegnelse på en nordisk livsstil.

Den nordiske lyse, myke og lette stilen vakte internasjonal oppmerksomhet og ble i store deler av verden sett på som symbol på ‘det nye hverdagslivet’.

Alvaro Alto sin ikoniske vase serie

SKANDINAVISK DESIGN PÅ 50-TALLET

Det finnes tre svært kjente designere fra denne perioden som fortsatt selger utrolig godt, og mange bedrifter prøver å kopiere deres håndverk, disse tre er finnen Alvar Aalto og svensken Bruno Mathsson og kanskje den mest kjente, dansken Arne Jacobsen, som skapte den berømte "egg" stolen.

En av mine egne favoritter er den danske designeren Johannes Anderssen som blant annet designet salongbordet "smilet" og spisestue stoler.

Johannes Andersen salongbord "Smilet"


SKANDINAVISK DESIGN OG FARGER

Tanken bak skandinavisk design var å skape moderne, enkle, funksjonelle, vakre og billige møbler for alle. I dag er skandinavisk design sett på som funksjonell, ukomplisert og praktisk, og dekker over både møbler, interiør, tekstiler og mote.

badaboom bambus bygger på skandinavisk design med lyse, rene og myke overflater

Naturen spiller en viktig rolle i utformingen, det er ikke overraskende fordi i Skandinavia har vanligvis naturen bak hjørnet av huset eller i nabolaget for de som bor i store byer. Vi elsker naturen og vi vil bare ta det inn i vårt hjem.

De grunnleggende fargene i skandinavisk design er hvite, beige og lyseblå. Det er det nedtonede fargevalget som er basen innom skandinavisk design. Sort fungerer ofte godt som en kontrastfarve.

badaboom superundertøy kommer i ren sort  med myke hele flater og uten kontrastsømmer 

Enten du snakker om tekstiler, vaser, møbler, glass og farger generelt, kan du bryte ned den skandinaviske designkonsept med tre ord: lyse, enkle og naturlige.

TYPISK SKANDINAVISK DESIGN

LEGO er stilikonet innen leker og skandinavisk design

BRIO er en klassiker og elsket av alle barn. Både valg av materiale, farger og utforming er typisk skandinavisk design


MARIMEKKO med sine rene myke overflater og enkle mønstre er stilikon for tekstiler i skandinavisk design

Grete Prytz Mikkelsen med det kjente skandinaviske designet som er kalt Lotus

BADABOOM ER SKANDINAVISK DESIGN

Skandinavisk design med vakre hverdagsvarer er utgangspunktet for hele badaboom kolleksjonen. Å eie en badaboom er ekte hverdagsluksus. Med myke rene linjer og farger er badaboom tidløs skandinavisk design.

Badaboom bambus med rene myke flater uten kontraster har etablert seg som skandinavisk design

Den prisbelønnede innpakningen til badaboom er nyskapende og trendsetter for et miljøvennlig marked. Badaboom utfordrer tradisjonelt tankegang med benytte rene og enkle konsept hele veien.

Badaboom produktene kommer i den prisvinnende design innpakningen

Skandinavisk design er blitt en internasjonal trend og ikon, og Badaboom er stolt av å være en representant med sine magiske myke klær og sengetøy.

Badaboom bambus var først i Norge med sengetøy laget av bambus
Badaboom bambus med suksessen superundertøy til barn i myk og kløfri bambus stoff 
www.badaboom.no bambusviskose - et godt alternativ til ullundertøy

Følg oss gjerne på sosiale medier og få mer informasjon om fremtidens tekstil fra bambus.
Badaboom på Facebook
Badaboom på Instagram
Badaboom på Twitter


Kommentarer