ER ULLEN FOR ALLE? OGSÅ FOR BARN MED ATOPISK EKSEM?LANG TRADISJON MED ULL

I vårt vinterkalde land er det tradisjonelt sett ull som gjelder når gradestokken kryper nedover. Ull er et materiale med en lang tradisjon i Norge, som fortsatt brukes mye og som har fantastiske kvaliteter.
badaboom bambus innerst mot kroppen er et mykt og fantastisk alternativ for sensitiv vinterhud 


ER ULLKLÆR EGNET FOR BARN MED ATOPISK EKSEM?

Hudlege Teresa Berents sier til Hud&Helse at -"ull rett på huden kan være problematisk for denne gruppen. Det kan føre til utbrudd eller forverring av utbrudd. Vær oppmerksom på at ullklær innerst mot huden hos små babyer med utslett, kan skape irritasjon, spesielt hos de som er sårbare. Noen barn er så sensitive at de ulla kan trigge eksemet gjennom tykke lag med bomullsklær " (kilde LHL.no)
Mange syns ull klør og vil av den grunn ikke har ull innerst. Ull trekker fuktighet ut av huden og vil etterlate huden tørrere enn i utgangspunktet. Har man tørr eller atopisk hud er det ugunstig.

badaboom bambus klær holder deg tør og varm og myk

Bruk ull som et ytre lag over bambus

Vi erfarer at det gis ulike råd angående bruk av ull inn mot huden. Helsesykepleiere og småbarnsforeldre i Finnmark vi har vært i kontakt anbefaler ikke ull direkte på huden, men i ett eller flere lag utenpå bomull, silke eller bambus.


LANOLIN

Ull inneholder lanolin som er et fettstoff fra sauen. Lanolin kan gi kontaktallergi. Det er svært sjelden men forekommer. Ved allergi kan man ikke bruke ull eller kremer med lanolin. Alpakkaull inneholder svært lite lanolin så noen tåler den bedre.

En badaboomer i møte med alpakka 

NYE TEKSTILER ISTEDET FOR ULL

Selv om ull er anbefalt som førstevalget mot kulde og fuktighet her til lands, har det kommet andre typer stoffer som kan prøves ut. To av disse er bambus og silke. De inneholder glatte fibre som er gode på å transportere fukt og samtidig holde på varmen. I tillegg vil ikke fibrene så lett irritere huden.

badaboom bambus er førstevalget for barn som elsker myke og varme klær


Fleece fungerer også for mange, men hos andre kan det derimot trigge eksemet. Uansett er det viktig å huske på at når det er kaldt ute, anbefales det lag på lag med plagg innerst som holder huden tørr.

BAMBUS ISTEDET FOR ULL

Klær hvor det blir benytter bambus som råmateriale er en god erstatning for klær av ull, bomull og syntetisk materiale. Bambus har en høy miljøfaktor, men det er også flere egenskaper ved klærne som gjør at de er perfekte for sensitiv hud og atopisk eksem.

Badaboom bambus superundertøy er så myk at den kan også brukes som pysjamas

Magisk mykt og kløfritt

Klær laget med bambus råmateriale er magisk myk og behagelig. Den runde strukturen i bambustrådene gjør at tøy i bambus føyer seg mykt, nesten kjærlig, om kroppen. Klær laget av bambus råmateriale hverken klør eller irriterer huden.

badaboom bambus er verdens mykeste klær og undertøy


Nesten daglig får vi tilbakemeldinger fra fornøyde Badaboom kunder. Spesielt fra foreldre som har barn med eksem og sensitiv hud, og derfor sliter med ull. Tilbakemeldingene er at stoffet fra Badaboom er perfekt mot huden, og endelig har de funnet et plagg som ikke klør og irriterer.


OMTALE OM BAMBUS KLÆR OG BADABOOM

Siden starten i 2011 har badaboom fått mange trofaste og glade badaboomere som elsker bambus og som er glade for at det finnes et fullgodt alternativ til ull. Både barna og foreldrene er overbevist og lykkelige vitende om det myke og herlige stoffet som gjør hverdagen helt magisk. Spesielt for barn med atopisk eksem og sensitiv hud. “Her i huset blir det smil om munnen, selv en mandagsmorgen, når badaboomene ligger klar på badet. Det var hardt for eldstemann å vokse ut av sitt sett og gi det videre til neste.” – Rina

"Bambus er et must for oss med sensitiv hud, slik vi i vår familie har. Ull er ingen suksess- men bambus derimot..." - Janne

“Når ull klør og det er kaldt for store og små, og slik er det store deler av året i Norge, er dere redningen!” – Maria

“Badaboom er helt fantastisk...spesielt siden vår minste gutt har atopisk eksem.” - Hildegunn

“dere hat gjort hverdagen min som psoriasis lidende til en helt ny etter jeg har kjøpt bambus undertøy hos dere” – Cecilie

“Her hjemme er både vi og lillebror med atopisk eksem, strålende fornøyde med klærne vi har kjøpt hos dere.” – Ann-Kristin

“Etter at ungene våre begynte å reagere på ull, ble vi veldig glade da vi fant et like godt alternativ! Deilige plagg i kule farger. Kjapp leveringstid og utrolig god service har dere også! Veldig kult med håndskrevne hilsninger i pakkene! Stå på videre Badaboom” – Renate

“Her I huset hadde vi heldigvis fylt opp med nyfødtklær fra dere før lillebror kom. Det viste seg at han var ille plaget av atopisk eksem Så det har vært helt fabelaktig å kunne bruke bambus I stedet for ull. “ – Kamilla

badaboom bambus et godt alterantiv til ullundertøy


www.badaboom.no bambusviskose - et godt alternativ til ullundertøy

Følg oss gjerne på sosiale medier og få mer informasjon om fremtidens tekstil fra bambus.
Badaboom på Facebook
Badaboom på Instagram
Badaboom på Twitter

Kommentarer