NYTES I SOFAEN MED ET VARMT PLEDD OG MYKT LOUNGEWEAR

Velvære teen Nytes i sofaen med et varmt pledd og mykt loungewear fra badaboom

Naturen gir oss det beste av alt. Den er full av sunne og gode ingredienser som både har konkret medisinsk effekt og velvære. Blant annet har honning blitt godkjent som hostemedisin. Ingefær demper betennelse og reduserer smerte. Sitron har blitt brukt i medisiner i årtusener. Den er sterkt bakteriedrepende.Sitron brukes blant annet til behandling av munnsår.

SLIK LAGER DU ENKELT GOD OG VIRKNINGSFULL HOSTEMEDISIN

ekte velvære kan du ordne selv på kjøkkenet

Mengden avgjør du helt selv ut fra hvor sterk du ønsker hver smak
  • Fersk ingefær skjæres i mindre biter
  • Sitron (Økologisk) skjæres i mindre biter
  • Kokt vann til te
  • Honning etter smak
Hell kokt vann i koppen og tilsett de hakkede sitron og ingefær bitene. Tilsett honning ut fra hvor søt du ønsker teen skal være. Nytes best i sofaen med et varmt pledd og loungewear buksen og genseren i myk og behagelig bambus fra badaboom.

Alternativ til varm te er rett og slett iste

utrolig god iste med honning, sitron, ingefær og bær

I tillegg til ingrediensene som sitron, ingefær og honning, kan du ha i bringebær eller blåbær.  Bruk kaldt vann og knust is og pynt med et mynteblad. Det er helt magisk på en varm dag.

HONNING GODKJENNES SOM HOSTEMEDISIN


Honningbie i fullt arbeid 

Honning er ikke lenger bare et kjerringråd. Britiske helsemyndigheter slår fast at honning har en medisinsk effekt som demper hoste. Det er det anerkjente National Institute for health and care excellence (NICE) i England som nå anbefaler honning. Og NICE er ikke hvem som helst. Deres vitenskapelige konklusjoner blir lyttet til internasjonalt, også av norske helsemyndigheter.

De nye rådene fastslår at en skje honning om dagen kan både dempe og lindre akutt hoste ved infeksjoner i øvre luftveier. Det gjelder både plager ved forkjølelse og influensa og ved akutt bronkitt.


INGEFÆR DEMPER BETENNELSE

Fersk ingefær kuttet i mindre biter er fantastisk i teen

Ingefær er en veldig frisk og smaksrik rot, men i tillegg er ingefær naturens egen medisin mot betennelser, smerter og kvalme. Flere vitenskapelige studier konkluderer med at ingefær demper betennelse og reduserer smerter. Det er nok ikke uten grunn at ingefær har blitt brukt som en medisinsk plante i flere tusen år.


Slik lager du betennelsesdempende drikk av ingefær:

helmelk, gurkemeie, ingefør, honning, svart pepper og cayennepepper 

  • 6 dl økologisk helmelk (alternativt 4 dl økologisk kokosmelk og 2 dl vann)
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts honning
  • en klype svartpepper
  • en klype cayennepepper (valgfritt)

Ha krydder og melk i en kjele og varm opp på middels varme mens du visper. Varm opp helt til rett under kokepunktet, tilsett litt honning og hell i store kopper. Nytes best i sofaen med et varmt pledd og loungewear buksen og genseren fra badaboom bambus.

Badaboom bambus loungewear bukse og t-skjorte for dager med kos

Kommentarer